Reiki, a Gyógyító Energia

A Reiki. Hányszor hallottad már a szót életedben? Sokszor – mondod, – de valójában mit jelent? Nem valami vallás, vagy varázslat, hisz maga szó jelentése
Rei: az Univerzális, kozmikus energia
ki: maga az életerő, mellyel minden földi lény rendelkezik.
Te is kedves olvasó, Te is rendelkezel ezzel az energiával, hiszen ezzel születünk és ha nem lenne, megszűnnénk élni. Ahogy a mondás tartja, ” elszállt az életereje”.
Amikor betegek vagyunk, elhalkul a hangunk, lassan mozgunk, kevés az életenergiánk.
Eredete Tibetbe vezethető vissza, egy japán szerzetes, dr. Mikao Usui fedezte fel újra a XIX. században. Az Usui-féle természetes gyógyítási módszert (Usui Shiki Ryoho) azóta adják át egymásnak a reiki-mesterek, és ma is világszerte alkalmazzák.
A Reiki nem más, mint egy természetes, ősi gyógyító eljárás, több életerő felvételét teszi lehetővé, hogy pótolni tudd amit az évek alatt, vagy csak egy betegség, lelki-fizikai kimerültség alatt elhasználtál. Igazából Mindenki önmagát gyógyítja, a kezelő csak egy csatorna, de a páciens hívja le azt az energiát, amelytől testi-lelki szinten jobban lesz, lassan egy egésszé- azaz egészségessé válik.

Mire jó a Reiki kezelés?

– Csökkenteni a stressz okozta tüneteket, oldódik a belső feszültség, beindul az öngyógyítás folyamata.
– Csillapítja a fájdalmat
-Tested energiával tölti fel, melyet nevezhetünk egyfajta programozásnak is, hiszen csakráidat (energia központok) harmonizáljuk, a csakráknak megfelelő megerősítő mondatokon keresztül hatunk a tudatalattidra, mely önbizalmad megerősítésében is segítséget nyújt.
Aki a Reiki öt alapelve szerint éli napjait, már önmagában egyfajta lelki békét teremt önmagának .

A Reiki öt alapelve:

Csak a mai napon – töltsön el a hála érzése.
Csak a mai napon – hagyd az aggodalmaskodást.
Csak a mai napon – hagyd a haragot.
Csak a mai napon – tisztességes munkával keresd kenyered.
Csak a mai napon – érezz szeretetet és tiszteletet minden élő iránt.

Reiki kezelő:

Az a személy, aki megkapta a Reiki-behangolásokat, a fizikai és éterikus test magasabb rezgésszintre történő finomabb behangolásának egy nagyon ősi módszerét élte át. Megnyitották energiaközpontjait (csakráit), hogy ezáltal nagyobb mennyiségű egyetemes életerő-energiát tudjon magán átáramoltatni és azt megfelelő rezgésszinten tartsa. A Reikit soha nem adja az ember, azt mindig csatornán hívja. A Reiki a kezelő testében egy, a behangolások által megnyitott, megtisztított csatornán át halad.

A kezeléseknek minimum 3 egymást követő napon kell megtörténnie (jó esetben), mert gyakran előfordul, hogy az energia csak egy kb. háromnapos “késéssel” vándorol át az anyagi testből az éteri testbe, vagy onnan vissza. Ez idő alatt tehát az lenne ideális, ha folyamatossá válnának a kezelések. E folyamat eredményeképpen az akut betegségekben szenvedők a kezelések első két vagy három napján nagyobb fájdalmat fognak érezni, mivel összeadódik a gyógyító energia. A fájdalom aztán eltűnik a harmadik napon, épp úgy, mint egy fizikoterápiás kezelés alatt.
A krónikus betegségek esetén célszerű folyamatosan részt venni, egy kezelő által végzett kezelése, vagy akár önkezelést is lehet végezni. Ehhez mindenképp beavatás szükséges.
Nincs szabály, hogy a krónikus betegség mennyi idő alatt gyógyul, bár általánosságban elmondható, hogy a gyógyulás ideje kétszer annyi idő, mint amióta a betegség fennáll.

Ne tévesszük soha szem elől, hogy a betegségnek mindig vannak jó kihatásai is, bármilyen furcsán is hangzik és az is lehet, hogy valaki még nem áll készen arra, hogy meggyógyuljon a fizikai szinten, hiszen tudjuk, hogy véletlenek nincsenek. Szomorú példa erre egy kedves Vendégem, aki elmondta, hogy ő valójában szeret kórházban lenni, mert akkor végre rá figyelnek, ő lesz a fontos a család számára. Olyan ez mint a “rossz” gyerek, aki rosszasággal, csínytevéssel akarja felhívni magára a szülő figyelmét.

A csakrákról: Energia kerék (energia örvény)

Csakra: szanszkrit szó, jelentése energia kerék, a szervezetben legjobban az endokrin rendszernek feleltethető meg. Minden csakrához tartozik egy szín és egy, vagy több kristály. A csakrák harmonizálásában mindkettőt alkalmazzuk.
Hét fő csakránk van és számos mellék csakrával rendelkezünk. Ezek a kerekek állandó örvénylő mozgásban vannak, de ha ez az örvénylés akadályba ütközik, akkor legyengül a szervezet, betegség ütheti fel a fejét, levertekké válunk, csökken az életkedvünk és életerőnk. De ugyanez történik akkor is, ha túl sok energia lesz valahol , itt ki kell vezetni a többlet energiát. pl. gyulladások esetén . Ilyenkor a gyulladásra is jellemző tünetek állnak fent. (Érdekes lehet,hogy ezek a tünetek a nyugati orvoslással párhuzamot vonva, a meleg, fájdalom, pirosság, funkció kiesés.)

Bár én személy szerint nem hiszek az internet segítsége által választott kezelésekben, Terapeutákban és ezzel  igazából magunk ellen beszélek, mégis úgy gondolom, ha egymással van dolgunk, akkor találkozni fogunk, hiszen véletlenek nincsenek.
Ha energiaszinted növelésére szívesen kipróbálnál egy természetes, gyengéd kezelést, ami nem jár semmilyen mellékhatással, akkor szeretettel várunk!

reiki-001
A csakra neve színe – köve – szanszkrit elnevezése Endokrin mirigy Testi szervek Feladata
7. Korona csakra lila – Hegyikristály, Ametiszt – Sahasrara tobozmirigy az agy felső része, jobb szem összeköt spirituális énünkkel
6. Harmadikszem csakra indigókék – Ametiszt, Fluoroid,Lepidolit – Ajna agyalapi mirigy (hipifízis) vegetatív idegrendszer, agy alsó része, bal szem, orr, fül intuíciós központ, az akarat lakhelye, intuíció, megértés, spirituális megvilágosodás
5. Torokcsakra világoskék – Lápisz Lazulit,Szodalit,Kalcedon – Vishuddha pajzsmirigy torok, tüdő kommunikáció, hallgatás önkifejezés, kreativitás, felelősségérzet
4. Szív zöld-rózsaszín – Rózsakvarc,Aventurin,Fluorit – Anahata csecsemőmirigy szív, tüdő, keringés érzelemközpont, szeretet, együttérzés, béke, empátia, megbocsátás, bizalom, spirituális fejlődés
3. Napfonat citromsárga – Borostyán,Citrin,Jáspis – Manipura hasnyálmirigy gyomor, máj, epehólyag, emésztőrendszer hatalom, uralkodás, erő, félelem
2. Szakrális csakra narancssárga – Achát,Karneol Napkő,Holdkő – Svadhishthana ivarmirigyek nemi szervek, vese elevenség, életöröm, önbecsülés, érzelmi kifinomultság, kapcsolatok, vágy
1. Gyökércsakra vörös – – Muladhara mellékvese húgyhólyag, nemi szervek, gerinc életkedv,életerő, túlélés, termékenység, szaporodás
lizaesszencia-elvalaszto-002
Liza
Mercedes
Elérhetőségeink
Áraink