Reflexzóna terápia

Kisgyermek koromban imádtam, ha a nagypapám nyomkodta a talpam, persze akkor még nem tudtam, hogy milyen jó hatásai vannak a talpmasszázsnak, amit én gyerekként ösztönösen jónak gondoltam. Most mosolyogva az jutott eszembe, hogy milyen okos gyerek voltam!?
Felnőttként kerültem kapcsolatba a természetgyógyászat ezen ágával és egy olyan Doktornőtől tanulhattam, aki Magyarországon az elsők között kezelte reflexológiával betegeit. Büszkeséggel tölt el, hogy Dr. Csikai Erzsébetet megismerhettem és az ő lábán gyakorolva, dícséretben részesülve zártam reflexológiai tanulmányaimat. Szerencsére most is olyan orvos mellet (is) dolgozom, aki az alternatív kezelést részesíti előnyben pl. petefészek cysta esetén.

Most beszéljünk egy kicsit a reflexológiáról.

Mi a reflex?  külső ingerre, a szervezet akaratunktól független adott válaszreakciója.

Gondolom mindenki emlékszik még a híres pavlovi kutya kísérletre, melyben csöngetés jelezte a kutyának, ha enni kapott. Egy bizonyos idő után, a kutyánál a csengő, reflexszerűen beindította a nyálelválasztást, pedig az ételt még nem is látta. Pavlov szerint egyszerű, közvetlen kapcsolat áll fenn az inger és válaszreakció között.

A Reflexológia az egészséget megtartó erők célirányos serkentése ujjnyomással, meghatározott zónára, fájdalomküszöb alatti nyomáserősséggel.

A nyomás hatására reflexet váltunk ki a belső szervekbe. A reflex akaratunktól független válasz reakció. Az inger hatására elektrokémiai impulzus jön létre, rezgésminőség változás keletkezik az egész szervezetben, beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa.
A reflexzónák olyan idegpontok, amelyek egy-egy távoli testrésszel kapcsolatban vannak és a talpunkon minden testrész leképeződik mintegy térkép.

Fáj a talpmasszázs? Időnként érzékeny lehet egy-egy terület nyomkodása, de a cél nem fájdalmat okozni, hanem az egyén által még elviselhető fájdalomerősséggel nyomva, késztetjük a szervezetet, hogy beindítsa az öngyógyulás folyamatát. Én nyomási ingerrel hatok a talpon lévő adott szervre, mellyel energiát juttatok a legyengült szervhez.

reflexologia-lizaesszencia-002
lizaesszencia-elvalaszto-002

Mire jó a talpmasszázs?

  • az alkati gyengeségeket jóval a betegség megjelenése előtt előre lehet jelezni a talpmasszázzsal

  • alvászavarra

  • stresszre

  • betegségek kiegészítő kezelésére

  • tanuláshoz

  • boldogabb élethez (párunk bevonásával, egymásra figyelésével)

  • energiaszint növelésére

  • mentális, fizikai, érzelmi blokkok oldására

reflexologia-lizaesszencia-001
lizaesszencia-elvalaszto-logo-001

A talpmasszázs folyamata

Mielőtt elkezdenénk magát a masszázst, a vendég kap egy kellemes sós lábfürdőt. Ezen idő alatt elbeszélgetünk az egészségi állapotáról. (ez nem kötelező)
Az első kezelés kb. 70 percig tart, majd a következő kezelések kb. 30 percesek. A páciens ülő vagy fekvő helyzetben, ellazult állapotban élvezi a masszírozást. A teljes talpat és a lábszárat dolgozzuk meg. Heti 1-2 alkalommal javasolt a talpmasszázson részt venni. Az amúgy is fontos folyadék pótlásra pedig még nagyobb figyelmet fordítsunk utána, ezzel segítve a szervezet salaktalanító munkáját.

Szeretem ezt a fajta masszázst, mert ellazítja és feltölti energiával a megfáradt lábainkat, ezáltal az egész szervezetet.

70 perc
30 perc
lizaesszencia-elvalaszto-002
Liza
Mercedes
Elérhetőségeink
Áraink