MOXA TERÁPIA

a hővel történő kezelés

Betegség esetén szervezetünk kétféleképpen reagál. Alulműködik akkor, ha energia hiány lépett fel valahol a szervezetben és túlműködik akkor, ha energia többlet alakult ki. Nem vagyunk egészek, felborul a Yin és Yang egyensúlya, kialakul a betegség.

A gyógyító moxa terápia, egy természetes gyógymód. Kínában kb. 3000 éves írást találtak arról, hogyan használták a moxát a szervezet energiakeringésének jótékony befolyásolására. Az ősember is alkalmazta pl. izzó favég, vagy forró kőzetanyag, növények stb.

A moxa terápia és az akupunktúra egy tőről fakadnak, de az akupunktúrás kezelést csak orvos végezheti. A moxa hatékonysága révén egyéb gyógyeljárások kiegészítője lehet, akárcsak a köpöly.

Moxibúció kifejezés a japán mogusa (fekete üröm) és a latin buxtion (égetés) szóból ered.

lizaesszencia-elvalaszto-002

Moxa jelentése:

“Égő fű” – fekete üröm.  Az égetéshez a szárított leveleket porrá zúzzák, ezzel melegítik a bőrt . A moxát többféle feldolgozott állapotban használják, én a henger alakú moxát használom, mely úgy néz ki, mint egy szivar. Ezt a moxa “szivart” gyújtom meg és lassan, egyenletesen vezetem a bőr felett. Égéskor füst keletkezik, ami ugyan nem mérgező, de azért  én nem  ajánlom gyermekek  kezelésére. (Esetleg nyílt térben)

Hatása:

Elősegíti a Qi (csí),azaz az életenergia áramlását, a vér keringését, ezáltal erősíti az immunrendszert, pótolja az energiahiányt.  (alacsony vérnyomás, fülzúgás, álmatlanság, feledékenység, haspuffadás, erőtlenség, izületi fájdalmak, izom csomók)

– fájdalmat csillapít, mert növeli az endorfinok szintjét

Mint minden új tünet, ami nem megszokott az egyén számára, új betegséget jelezhet, ezért az orvosi vizsgálatok, kezelések nem elhanyagolhatók . Mivel meleg hatást alkalmazunk a kezeléskor, így a gyulladt területek, akut magas vérnyomás, lázas betegség, várandós kismama hasán, bőrbetegségek esetén vagy a tiltott testrészek, mint a szemgolyók, mellbimbók, herék, nyúltagy , szájüreg, nemi szervek  kezelésére nem alkalmazható.

Kezelés menete:

A kezelés általában nem önálló kezelés, hanem valamilyen lelki blokkoldó technikát is alkalmazunk a terápiában. Ha szeretnéd növelni életenergiád, adj esélyt ennek az ősi, egyszerű  kezelésnek!

lizaesszencia-elvalaszto-002
Liza
Mercedes
Elérhetőségeink
Áraink