Köpölyözés

A köpölyözés ősi gyógyító eljárás, Görögországban, Perzsiában, Kínában is használták, utóbbiban a chi az élet energia áramlásának biztosítása végett. Nagyon régen, amikor az emberek még a népi megfigyeléseket vették alapul a gyógyításban, bizony Magyarországon is használatban volt a köpölyözés, úgynevezett kivezető kezelésnek számított, azáltal, hogy a kötőszövetből eltávolították a méreganyagot, így serkentették a vérkeringést . Általában a piócás emberek használták előszeretettel. Napjainkban újra reneszánszát éli a köpölyözés, de inkább a cellulitis ellen vetik be, bizony nem is tudják, hogy mi mindenre jó még ez a régi, de annál csodálatosabb gyógyító eljárás.

lizaesszencia-elvalaszto-002

Mire használható?

– a fájdalom csillapítására,
– valamint légzés könnyítésére, a tüdőben letapadt váladék eltávolítására,
– az izmok kezelésére
– a kötőszöveti méreganyagok eltávolítására
– az anyagcsere termékek eltávolítására

Hogy történik a kezelés?

Régen felmelegítették az üvegköpölyöket, melyek kis csészék voltak és így értek el szívó hatást. Napjainkban már úgy vannak kialakítva a csészék, hogy a levegőt ki lehet belőlük szívni, a bőrre helyezéskor. A köpölyözéskor keletkező vákuum hatására javul a vér- és a nyirokkeringés, így nő a kötőszöveti sejtek oxigénellátása.

Köpölyözés formái:

száraz köpöly, amikor egy bizonyos pontra tesszük az üvegcsészéket pár percig ott hagyjuk őket, ezt a formát általában a háton alkalmazzuk, a hörgőkben maradt, letapadt váladék eltávolítására.
A háton a Head- zónák (reflex területek) – melyet az orvos társadalom is elismer- kapcsolatban állnak bizonyos belső szervekkel is, így hatni tudunk a szívre, májra, tüdőre, epére. Mivel percekig (2-5 percig) rajta hagyjuk a testen a csészéket, azok eltávolításakor piros foltot hagynak maguk után. Ezek a foltok, pár nap alatt eltűnnek.
véres köpöly: a csészék alatt a bőrt kicsit megkarcolják és vért kiszívja a vákuum. (ezt én nem csinálom)
köpöllyel történő masszázs: ilyenkor bekenjük a vendég testét olajjal és a vákuum alatt lévő csészét húzogatva a testen, masszírozzuk a fájó területet, hogy fokozzuk a vérellátást.

Szeretem ezt a fajta kezelési módot, mert visszarepít az időbe és a szervezetben beindítja az öngyógyító folyamatot.

lizaesszencia-elvalaszto-002
Liza
Mercedes
Elérhetőségeink
Áraink